Inplify.

Impactvolle innovaties die het leven simpeler, leuker en veiliger maken.

Inplify is een jong bedrijf uit Enschede dat impactvolle innovaties vanuit universiteiten, startups en het bedrijfsleven naar de markt brengt. We creëren partnerschappen met wetenschap, innovators, creatieven en producenten. 

 

Inplify bouwt organisaties met een positieve maatschappelijke impact, creëert marketing- en verkoopstrategieën, organiseert systemen en logistiek en draagt zorg voor een gezonde bedrijfsvoering. 

 

We gedijen bij het creëren van verantwoorde en duurzame diensten en producten die het leven simpeler, leuker en veiliger maken. Neem contact op als uw innovatie een voorsprong verdiend.

Gezichtsbescherming met de wetenschap dat het veiliger en socialer kan

De gesloten faceshield is ontwikkeld in het COVID-19 Aerosol and Droplet Imaging Lab van de Universiteit Twente

In het TechMed Center is het sociale gezichtsmasker ontwikkeld, als beter alternatief voor de mondkapjes. De gesloten faceshield vertoont slechts een fractie van luchtbeweging en verspreiding van druppels die waarneembaar zijn bij andere typen bescherming zoals het mondkapje en het spatscherm.

 

In het Imaging-Lab zijn veelgebruikte vormen van gezichtsbescherming getest, zoals het mondmasker en het gelaatsscherm. Uit het onderzoek blijkt dat de veelgebruikte mondkapjes en open faceshields luchtbeweging tonen tot op grote afstanden van het gezicht. 

Gezichten zijn volledig zichtbaar en uw stem en gehoor blijven ongehinderd. Het ontwerp zorgt voor comfort zodat men bij langdurig gebruik geen benauwd gevoel krijgen.

 

De gesloten faceshield is ideaal voor sport, cultuur, evenementen, transport, veiligheid, zang bioscopen, onderwijs, productie en verpleegzorg.

De RIVM richtlijnen blijven altijd van toepassing. Er is niet onderzocht of mensen ook minder kans hebben op een Corona-besmetting.

CapEazy; Comfortabel, veilig, betaalbaar en sociaal vriendelijk en het veiliger dan niet-medische mondmaskers en spatschermen.

CapEazy is ontwikkeld door Inplify in samenwerking met Professor Ruud Verdaasdonk van het TechMed Centre van de Universiteit Twente. Professor Verdaasdonk richtte het COVID Aerosol en Droplet Imaging Lab in waar lucht, vocht en druppels zichtbaar worden gemaakt.

Met de inzichten uit het lab is een nieuw type gezichtsbescherming ontwikkeld; de CapEazy. De CapEazy beschermt beter dan andere niet medische mondmaskers en spatschermen. In het TechMed Center is aangetoond dat bij het dragen van de CapEazy lucht- en druppelstromen in mindere mate en minder ver verspreid worden dan bij andere beschermingsvarianten zoals een faceshield, mondkapje of de combinatie hiervan.
 

De CapEazy is ontwikkeld vanuit vijf uitgangspunten:

  • sociaal vriendelijk met onbeperkte sociale interactie

  • minimale luchtbeweging en minstens zo veilig als het mondkapje en veiliger dan een open faceshield

  • comfortabel

  • eenvoudig in gebruik

  • betaalbaar

De wetenschap achter het gesloten gezichtsmasker

Ontwikkeld en getest in het COVID Aerosol en Droplet Imaging LAB Techmed Centre / Universiteit Twente

Sociale gezichtsmaskers gemaakt vanuit een sociaal hart

Voormalige vluchtelingen uit Syrië verzorgen de confectie. Echte ambachtslieden die textiel snijden, naaien en verfijnen. Voor het verpakken en verzenden worden lokale sociale werkplaatsen ingeschakeld. Op deze wijze draag je met de aanschaf van een CapEazy bij aan een positieve maatschappelijke impact. 

Positieve impact

CapEazy wordt volledig in

Nederland geproduceerd

De CapEazy wordt door een keten van acht Twentse bedrijven vervaardigd. Iedereen met een eigen specialisme in bijvoorbeeld confectie, kunststofproductie en verpakken. We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van herbruikbare materialen. Zo is de plastic kap geproduceerd op basis van gerecycled PET-afval.